ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η οικογένεια μας ασχολείται με την γεωργία για πάνω από τρεις γενιές. Η πολύπλευρη γνώση και εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος μας για τη γη, μας ώθησαν να ασχοληθούμε με εναλλακτικές καλλιέργειες βιολογικών αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Την τελευταία δεκαετία εστιάζουμε τη δραστηριότητά μας στη καλλιέργεια τριών διαφορετικών ειδών τσαγιού του βουνού (Sideritis), λεβάντας και ρίγανης, με σημεία αναφοράς τον Όλυμπο, τo Δομοκό και τα Γρεβενά.

Επιλέγουμε αποκλειστικά μεθόδους και τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ & ΟΡΑΜΑ

Η Ελλάδα αριθμεί χιλιάδες φυτά και βότανα υψηλής βιολογικής αξίας, πολλά από τα οποία είναι ενδημικά. Ο μοναδικός αυτός βοτανικός πλούτος της ελληνικής γης μας εμπνέει διαχρονικά.

Από τα πρώτα βήματα της καλλιεργητικής μας δραστηριότητας, αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε συνεχώς τις πρότυπες βιολογικές μας φυτείες προκειμένου να διασφαλίζουμε σταθερά την παραγωγή βιολογικών αρωματικών φυτών υψηλής ποιότητας.

Το όνομα μας αναδεικνύει τον τόπο που γενναιόδωρα και ακούραστα δίνει φυτά μοναδικής αξίας, το ΟΡΟΣ.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Κωσταντίνος Γάκης

Γεωπόνος, Επιστημονικός σύμβουλος, Καλλιεργητής

Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μεταπτυχιακές σπουδές "Μελέτη και Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων", Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ασχολούμαι με την καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών τα τελευταία 10 χρόνια.
Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, εστίασα την έρευνά μου στην μελέτη του τσαγιού του βουνού του γένους Sideritis, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η διαφοροποίηση του από περιοχή σε περιοχή.

Η κεντρική μου δραστηριότητα είναι η συνεχής βελτίωση των φυτειών μας, μέσα από την συστηματική επιστημονική εποπτεία των φυτών σε όλα τα στάδια ανάπτυξής τους.

Αιμιλία Γάκη

Business development

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μεταπτυχιακές σπουδές "Management de l'Innovation", Πανεπιστήμιο Pierre-Mendès France

Η πεποίθηση μου για τις ευεργετικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών είναι διαχρονική.
Γνώρισα, ωστόσο, πολλά περισσότερα για τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων εργαζόμενη σε γαλλική εταιρία παραγωγής βιολογικών συμπληρωμάτων διατροφής και cosmetics με βάση τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Η ανάδειξη και προώθηση των μοναδικών ελληνικών βοτάνων, εξαιρετικά σημαντικών για την ευεξία του ανθρώπου, βρίσκεται σταθερά στο κέντρο του ενδιαφέροντός μου.

Γιάννης Γάκης

Διαχείριση καλλιεργειών

Αγρότης για περισσότερα από 30 χρόνια, την τελευταία δεκαπενταετία έχω στραφεί στην καλλιέργεια βιολογικών βοτάνων, σαν πρόκληση εξερεύνησης διαφορετικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας.

Έχοντας πειραματιστεί με διαφορετικά αρωματικά φυτά, έχω εστιάσει το ενδιαφέρον μου στο τσάι του βουνού, τη λεβάντα και τη ρίγανη.

Έχω επιλέξει την βιολογική προσέγγιση στην διαχείριση των φυτειών, εμπνεόμενος και από τις παραδοσιακές καλλιεργητικές μεθόδους του παρελθόντος που προωθούν την ελάχιστη παρεμβατικότητα στο περιβάλλον.

Top