Σεμινάρια για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά

Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά

Έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων γύρω από τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά διοργανώνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια του έργου “Μύηση και Υποστήριξη της Νέας Γενιάς για την Ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα με στόχο την Ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας“.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους έως 40 ετών, αγρότες ή μη, που επιθυμούν να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Πραγματοποιούνται σε 4 περιοχές της Θεσσαλίας : Γραμματικό Σοφάδων, Φάρσαλα, Λάρισα και Αλμυρός Βόλου. Διαρκούν συνολικά 108 ώρες, με 54 ώρες θεωρίας και 54 ώρες εργαστηρίων, ενώ θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιούνη του 2018.

Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά : ένα καινοτόμο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο την ολοκληρωμένη προσέγγιση διαφορετικών γνωστικών και πρακτικών πεδίων γύρω από τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Οι θεματικές ενότητες

  • Βέλτιστες γεωργικές πρακτικές.
  • Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας : ξήρανση βιομάζας, παραλαβή αιθέριου ελαίου, τυποποίηση προϊόντων.
  • Θέματα εμπορίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου για την παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
  • Καθοδήγηση επιλεγμένων νέων αγροτών προκειμένου να σχηματίσουν ομάδες παραγωγών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Οι εισηγητές

Η ομάδα εισηγητών αποτελείται από αναγνωρισμένους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από έμπειρα στελέχη εταιρειών όπως η Apivita.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η υψηλού επιπέδου κατάρτιση των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουν επιτυχώς τα προϊόντα τους “από το χωράφι στο ράφι”.

Συνεργασία με την ομάδα του OROS

Η οικογένειά μας συνεργάζεται σταθερά με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ και αρκετά χρόνια. Συμμετέχουμε λοιπόν ενεργά στη διοργάνωση των σεμιναρίων, έχοντας διπλό ρόλο:

Ξενάγηση στις φυτείες μας

Ένα μέρος των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί στις πρότυπες βιολογικές φυτείες μας. Η ποικιλία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που καλλιεργούμε, καθιστά τις φυτείες μας ιδανικές για ξενάγηση.

Συμμετοχή στις εισηγήσεις

Ο Κωνσταντίνος Γάκης, μέλος της οικογένειας OROS και γεωπόνος με εξειδίκευση στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, έχει αναλάβει μέρος των εισηγήσεων που αφορούν σε θέματα επεξεργασίας των φυτών.

Είμαστε πεπεισμένοι για τις προοπτικές που παρουσιάζει η ενασχόληση με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Είμαστε λοιπόν ιδιαιτέρως χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια για την επιστημονική κατάρτιση ανθρώπων με ενδιαφέρον και μεράκι!

 

 

Top